Hjulinställning

Hjulinställning som gör dig säkrare på vägarna

Drar styrningen på din bil åt ena hållet när du kör över en ojämnhet? Slits däcken på ett ojämnt sätt? Du kanske har kört på en trottoarkant eller kört ner i en stor grop som du inte såg?

Då kan du behöva göra en ny hjulinställning på din bil. Välkommen att kontakta oss för en hjulinställning eller framvagnsinställning i Uppsala! Vi har de bästa priserna på hjulinställning i stan så det kommer garanterat att vara värt det.

Hjulinställning i Uppsala blir en besparing på sikt

Felaktig hjulinställning leder till större risker när du kör och ökar dessutom bränsleförbrukningen. Det finns alltså mycket att tjäna på att ställa in hjulen korrekt – både när det handlar om trygghet och ekonomin.Vi utför såväl fyrhjulsinställning som Vid en hjulinställning gör vi flera noggranna kontroller. Vi kollar vinklarna på samtliga hjul med avancerad och precis mätutrustning och justerar dem så att de stämmer överens med tillverkarens uppgifter till hundra procent. När vi är klara med hjulinställningen kommer du att känna en märkbar skillnad i körkomfort men inte bara det. Även bränsleförbrukningen och slitaget på däcken kommer att minska på ett märkbart sätt.

hjulinställning uppsala

Detta händer med felaktig hjulinställning

Som vi redan har varit inne på är det riskfyllt är köra med felaktig hjulinställning. Förr eller senare kommer du att behöva byta däcken i takt med att de slits på ett felaktigt sätt. Detta i sin tur innebär en ökad kostnad. En annan effekt av felaktig hjulinställning är att slitaget på styrleder och länkarmar. I vår moderna och välutrustade verkstad i Uppsala gör vi många lyckade hjulinställningar i veckan och hjälper dig gärna att göra din bil säkrare och mer bensinsnål.

Framvagnsinställning Uppsala

Vi utför även framvagnsinställning på din bil – det vill säga en hjulinställning på bara framhjulen. Kör du runt på vägarna och känner dig osäker på din framvagnsinställning? Välkommen till oss så tar vi oss en titt på din bil – det är alltid bättre att dubbelkolla än att fortsätta vara osäker på hjulinställningarna. Vi har många kunder i Uppsala som besöker oss för regelbunden framvagnsinställning för att vara på den säkra sidan. En hjulinställning tar oftast mellan 45 minuter och och en och en halv timme att utföra men tiden kan variera kraftigt beroende på bilmodell och förutsättningarna med just din bil.

Välkommen att boka en tid för en prisvärd hjulinställning/framvagnsinställning som ökar din säkerhet på vägarna samtidigt som du sparar en peng.

Kör säkert och spara på bränslet med en hjulinställning